Η Περ.Κα. συμμετέχει στο GreenWave Festival

Image: 

Μια εναλλακτική "πράσινη" γιορτή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (δίπλα στο Θέατρο Κήπου), από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, είσοδος ελεύθερη.

To GreenWave Festival διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης και χάρη στην προσφορά πολλών εθελοντών. Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει κάθε Σεπτέμβριο ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες που συζητούν και αναζητούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης κλπ.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, συναυλίες κλπ. Θα υπάρχουν επίσης παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες.

Η Περ.Κα., που "καλλιεργεί λαχανικά και ανθρώπινες σχέσεις", συμμετέχοντας στο φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο της, μοιράζει σπόρους, και προωθεί τις βιολογικές / εναλλακτικές καλλιέργειες, ενάντια στα μεταλλαγμένα φυτά και στα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Καλλιεργείστε κι' εσείς στο μπαλκόνι σας, στην ταράτσα, στον κήπο, στο χωράφι σας, ή ελάτε κοντά μας στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης (λεωφορείο Νο 38).

~ . ~ . ~