2η Τοπική Οικογιορτή 4 Μαϊου

2η Τοπική Γιορτή Αλληλεγγύης Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Αυτή την Κυριακή 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η 2η Τοπική Γιορτή Αλληλεγγύης Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο πάρκο Καρατάσου στη Θεσσαλονίκη. Στη Γιορτή συμμετέχουν παραγωγοί αγροτικών οικολογικών προϊόντων, καλλυντικών και θεραπευτικών σκευασμάτων, χειροτεχνιών κ.α., ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει δωρεάν εργαστήρια, σεμινάρια και ενδιαφέρουσες ομιλίες, καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά!

Η ομάδα ΠερΚα θα ανοίξει το προγραμμα των εργαστηρίων με τις δράσεις Ζωγραφίζουμε - ανακυκλώνουμε - φυτεύουμε και τη κηπουρική χωρίς σκάψιμο. Επίσης θα οργανώσει και το χαριστικό παζάρι.

Πρόγραμμα

11.00 Ζωγραφίζουμε και Ανακυκλώνουμε
11.30 Κηπουρική χωρίς σκάψιμο
12.00 Κεραμική για παιδιά και μεγάλους
12.30 Οικολογική μελισσοκομία για αρχάριους
13.00 Μεταλλαγμένα και γονιδιακός καπιταλισμός

17.00 Ανταλλακτικό νόμισμα ΚΟΙΝΟ
17.30 Πειράματα στα ζώα
18.00 Επεξεργασία μαλλιού (felt)
19.00 Ομιλία για το νερό

Η Γιορτή Αλληλεγγύης, Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας είναι ένας αυτοοργανωμένος θεσμός που προέκυψε από το σπόρο των ετήσιων Πανελλαδικών Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που κλείνουν πάνω από 20 χρόνια παρουσίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ προωθεί την αυτάρκεια, την οργανική σχέση των ανθρώπων με την τροφή τους, την άμεση σχέση παραγωγού-καταναλωτή, τη συνεργασία και αλληλεγγύη, και το μοίρασμα των γνώσεων, βάζοντας τους ανθρώπους πάνω από το κέρδος.

Σας προσκαλούμε σε μια συνάντηση γεμάτη με αισιόδοξα μηνύματα για ένα φυσικό και αυτάρκη τρόπο ζωής, την Κυριακή 4 Μαϊου, από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ

Ημέρα γεγονότος ημερολογίου: 
Κυριακή, Μάιος 4, 2014 - 11:00