Ποιοί καταψήφισαν στο ΔΣ Παύλου Μελά να πάρει θέση ο Δήμος ενάντια στην ιδιοποίηση του Καρατάσιου από τον Στρατό

 

Ποιοί καταψήφισαν στο ΔΣ Παύλου Μελά να πάρει θέση ο Δήμος ενάντια στην ιδιοποίηση του Καρατάσιου από τον Στρατό
by Στρατόπεδα Ελεύθεροι Χώροι Πρασίνου (Σημειώσεις) on Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 στις 4:30 π.μ.

Την Κυριακή ο Στρατός, σε μια προσπάθεια να ιδιοποιηθεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου από το οποίο αποσύρθηκε το 2003, έναν από τους τελευταίους δημόσιους χώρους πρασίνου στη Θεσσαλονίκη,  κλείδωσε την κεντρική είσοδο και ανέρτησε επιγραφή πως πρόκειται για στρατιωτικό χώρο και πως οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά.

 

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποδοκιμάστε από δεκάδες πολίτες που προσπαθούν να υπερασπιστούν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον χώρο πρασίνου, στις παιδικές χαρές, στις περιαστικές καλλιέργιες και άλλες δραστηριότητες. Ετσι οργανώθηκε πορεία από την πύλη του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσιου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά.

 

Σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, πολίτες πήραν τον λόγο και απαίτησαν από τον Δήμο να πάρει θέση, να ανοίξει τις πόρτες για τους πολίτες, να αφαιρέσει την ανακοίνωση του στρατού, να αναρτήσει επιγραφή που να επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες, και να καταγγείλει την στάση του Στρατού στην Εισαγγελία και την Αστυνομία.

 

Η Δίοικηση του Δήμου απέφυγε να πάρει επίσημα θέση και μετά από απαίτηση των πολιτών και μερικών Δημοτικών Συμβούλων τέθηκε η πρόταση σε ονομαστική ψηφοφορία.

 

Επειδή οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, ορίστε οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά που καταψήφισαν την πρόταση για να λάβει απόφαση το ΔΣ του Δήμου:

 

Καταψήφισαν (ώστε να μην πάρει θέση ο Δήμος)

Αδαμοπούλου Σπυριδούλα, Αμανατίδου Χαρά, Αμπρικίδης Γεώργιος, Αποστολίδης Σπύρος, Ασλανίδης Δημήτριος, Δεληγιάννης Δημήτριος, Δαμάσκος Πρόδρομος, Καρυπίδης Γεώργιος, Κασιούλας Ιωάννης, Λάμπρου Αθανάσιος, Λίλτσης Γεώργιος, Μαγειρόπουλος Γεώργιος, Παπαδόπουλος Ιωακείμ, Σαββίδου Μαρία, Στολτίδου Ελένη, Τριανταφυλλίδης Μενέλαος, Τσαταλμπασίδης Κυριάκος, Φερενίδης Δημήτριος, Φιρινίδου Κυριακή, Χριστοδούλου Μιχαήλ.

 

Υπερψήφισαν την πρόταση οι εξής:

Αναστασιάδης Βασίλειος, Αντωνιάδης Κυριάκος, Δεμουρτζίδης Δημήτριος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Θεοδοσιάδης Δημήτριος,Κοτανίδης Γεώργιος, Μαρινίδου Κατερίνα, Μοσχούλας Ιωάννης, Μυρίδου Όλγα, Πάντσης Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Αλέξης, Πανταζόγλου Χαράλαμπος, Παυλίδης Νικόλαος, Φραγκοπούλου Αναστασία.

 

Απουσίαζαν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι κατά την ψηφοφορία του εν λόγω θέματος:

Καλαντίδου Σοφία, Κασιμτζίκη Δωροθέα, Κουτσονικόλας Ευστάθιος, Ξανθόπουλος Μιχαήλ, Πορτουλίδης Ιωάννης, Σερασίδης Σάββας.