Η δική μας αφήγηση για την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η ιστορία που θα σας πούμε είναι περα για πέρα αληθινή αλλά μάλλον κάπου εκεί στο Δημοτικό συμβούλιο μας πήρε ο ύπνος και ονειρευτήκαμε κάτι που σήμερα μας κάνει να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.

Γύρω στις 5:30 μαζευτήκαμε μπροστά στο "Σπορείο"  και αρχίσαμε να φτιάχνουμε πανό, να γράφουμε πλακάτ, να επινοούμε συνθήματα και έτσι καθώς η ώρα πήγε 6 κατηφορίσαμε στην πύλη να βρούμε φίλους και κατοίκους που ήρθαν για συμπαράσταση.

Αφού κάναμε ζέσταμα με τα συνθήματά μας ξεκινήσαμε την πορεία μεσα στη γειτονιά για να ακουστούν οι φωνές μας...

Λίγη ώρα μετά φτάσαμε έξω από το Πολιτιστικό κέντρο "Τσακίρης" όπου θα γινόταν και το  ΔΣ.

Στην πόρτα προσφέραμε 2 πιάτα στους δημοτικούς συμβούλους. Ένα με τσιμέντο και ένα με μαρούλια.

Μπορούσαν να διαλέξουν όποιο ήθελαν αλλά μάλλον είχαν ήδη φάει.

 

 

Ανεβήκαμε και εμείς πάνω και αφου καθυστερούσε η συνεδρίαση συνεχίσαμε να ζεσταίνουμε την ατμόσφαιρα με τα συνθήματά μας.Έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία με το δεκάλεπτο του πολίτη όπου και ζητήθηκε η συνυπογραφή του δημοτικού συμβουλίου στην μήνυση κατά του στρατού για τις κινήσεις που κάνει (είσοδος αρμάτων, κλειδαριά και πινακίδα) και την στήριξη μας απέναντι στις απειλές για ποινικές διώξεις.Τα γεγονότα μετά αρχίζουν να θολώνουν στη μνήμη μας (είσοδος στο στάδιο ύπνου R.E.M.) καθώς αυτά που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ξεπεράσαν κάθε προσδοκία μας!

Ας αρχίσουμε λοιπόν

  1. Το δημοτικό συμβούλιο επικροτεί τις προσπάθειες της ομάδας πολιτών που στοχεύουν στην διατρoφική ασφάλεια και την προαγωγή ενός άλλου τύπου ανθρώπου που δεν είναι καταναλωτής, αλλά παραγω-αναλωτής.
  2. Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει την ανάγκη να αναλάβουν οι πολίτες την προστασία της υγείας τους,  με την καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών απέναντι στον αργό θάνατο της βιομηχανοποιημένης γεωργίας που προσφέρεται στου πολίτες μέσω ενός συστήματος που στόχο έχει το κέρδος των μεσαζόντων.
  3. Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει τα κοινωνικά οφέλη της συνεργασίας με αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και ενθαρρύνει όλους τους κατοίκους της πόλης να προβούν σε αντίστοιχες δράσεις καθώς η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση βαθαίνει.
  4. Το δημοτικό συμβούλιο είναι ενθουσιασμένο από το γεγονός οτι οι πολίτες έχουν αναλάβει την συντήρηση και προστασία του χώρου αφού πλέον με την παρουσία και την δουλειά τους έχουν μετατρέψει το χώρο σε έναν τόπο αναψυχής, χαράς και δημιουργίας αποτρέποντας παράλληλα τις λεηλασίες που γινόντουσαν πριν την εγκατάσταση τους.
  5. Το δημοτικό συμβούλιο θέλει να βοηθήσει σε οποιαδήποτε υλικοτεχνική βοήθεια χρειαστεί το εγχείρημα.
  6. Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει οτι παρά το ότι η μορφή συμμετοχικότητας της ομάδας πολιτών είναι διαφορετική απο την δομή του δημοτικού συμβουλίου, αξιολογεί θετικά την ανεξάρτητη,  δημιουργική και θετική δράση αυτής της ομάδας.
  7. Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει οτι οι δικές του προσπάθειες για αλλαγή κωλυσιεργούν στην γραφειοκρατία κάνοντας μικρές αλλαγές σε μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι μικρές κοινότητες ανθρώπων μπορούν να κινηθουν γρηγορότερα προλαβαίνοντας ίσων την οικονομική, κοινωνική ή περιβαλλοντική κατάρρευση.

Ακόμα ζαλισμένοι από χτές

ΠερΚα